BILHUSETS VERKSTAD
Vi servar och reparerar alltid din bil enligt biltillverkarens rekommendationer.
Efteråt får du en stämpel i bilens servicebok och glöm inte bort att det ingår ett års assistansförsäkring..

EXEMPEL PÅ DET VI KAN HJÄLPA DIG MED:


OLJA
Oljebyte ingår i vår service och motoroljan byts alltid tillsammans med oljefilter och oljeplugg/pluggtätning.
Om du vill göra ett motoroljebyte utöver det som ingår i bilens serviceplan, så fixar vi det.


KAMREM
Kamrem byts enligt intervall medan kamkedja förväntas hålla motorns hela livslängd. Tyvärr slits även kedja, drev och löpskenor numera mycket snabbt, bland annat till följd av trenden med långa serviceintervaller. Vi kontrollerar om din kamrem eller kamkedja behöver bytas.


HJULINSTÄLLNING
Med fel hjulinställning slits däcken fortare, bränsleförbrukningen ökar och bilen får sämre bromsverkan. Dessutom ökar risken för vattenplaning och bilens köregenskaper försämras.
Då vi utför hjulinställning så gör vi det på bilens alla hjul, både bak och fram. Vi kollar även däcktryck samt i vilket skick däcken är. Efteråt får du ett protokoll med alla kontroller och om något däck bytas så ger vi dig ett pris på detta.


AC
Ett välfungerande klimatanläggning (värme, kyla och ventilation) är en viktigt för de flesta.
Vi kan kontrollera, felsöka och serva bilens AC. Om något behöver bytas eller lagas, ger vi dig en offert på detta.


BATTERI
Med ett svagt batteri får bilen till slut ingen startkraft. Om du är osäker på din bils batteristatus, kan vi testa batteriet och gå igenom hela laddningssystemet inkl. startmotorns strömförbrukning samt kolla hur bra ditt batteri återhämtar sig. Testet går fort och du får en utförlig rapport. Om batteriet behöver bytas så ger vi dig ett pris på detta.


DÄCKSKIFTE
I samband med att vi skiftar dina hjul, kontrollerar vi dess kondition och lufttryck. Bedömer vi att däcken är allt för slitna, kontaktar vi dig med ett prisvärt förslag på nya däck, avsedda för just din bil


FELSÖKNING
Om din bil krånglar gör vi, utifrån din felbeskrivning, en grundlig kontroll och dokumentation av det som felar. Sedan går vi tillsammans igenom resultatet och hittar en så bra lösning som möjligt.


SLÄCKNING AV 2:or
Vi åtgärdar de brister som gett anmärkningar vid kontrollbesiktning (bilprovningen). Vi släcker 2:orna hos Transportstyrelsen så att du slipper göra återbesök hos bilprovningen.


LAMPBYTE
Vi byter ut trasiga lampor på din bil. De lampor som är till för att lysa upp vägen, byts alltid ut samtidigt på vänster och höger sida. Detta för att bilens ska få maximalt ljus och säkerhet.


BROMSAR
Om du misstänker du fel i bromssystemet så kan vi felsöka och detta.
Om något behöver lagas eller bytas så ger vi dig ett pris på detta.


NÅGRA EXEMPEL PÅ EXTRAUTRUSTNING

DÄCKHOTELL
I vårt däckhotell tar vi hand om dina hjul på ett tryggt och säkert sätt. Hjulen kontrolleras noggrant för att sedan förvaras mörkt och svalt. Dina hjul är redo när du behöver dem igen.


DRAGKROK
Vill du komplettera din bil med en dragkrok så att du t.ex. kan koppla på släpvagn eller cykelhållare?
Vi säljer och monterar den dragkrok som är rätt för dig och din bil. Vi ger vi dig gärna ett pris på detta.


EXTRALJUS
Med ett effektivt extraljus kan du verkligen förstärka helljus. Vi säljer och monterar den extraljus som är rätt för dig och din bil.
Vi ger vi dig gärna ett pris på detta.


BACKLJUS
Backljus ökar synligheten och ger dig bättre sikt när du backar.Vi säljer och monterar den backljus som är rätt för dig och din bil.
Vi ger vi dig gärna ett pris på detta.


TORKARBLAD
Klar sikt är avgörande för din och dina medtrafikanters säkerhet. Slitna torkarblad riskerar att repa och skada vindrutan. Hos oss kan du köpa rätt torkarblad till din bil och om du vill kan vi byta dem till ett fast pris.


SPOLARVÄTSKA
Spolarvätska håller bilens rutor rena, vilket är nödvändigt under alla väderförhållanden. Hur snabbt spolarvätskan går åt beror på vädret och hur mycket du använder bilen. Hos oss kan du köpa spolarvätska till din bil och om du vill kan vi mot ett lågt pris fylla på den åt dig.


MOTORVÄRMARE
En motorvärmare minskar slitage på motorn och gör att den startar lättare. Vi säljer och monterar den motorvärmare som är rätt för dig och din bil. Vi ger vi dig gärna ett pris på detta.


KUPÉVÄRMARE
Med en kupévärmare kan du undvik imma på rutorna och du kommer ut till en varm och skön bil.
Vi säljer och monterar den kupévärmare som är rätt för dig och din bil. Vi ger vi dig gärna ett pris på detta.